Юридична клініка «Астрея» взяла участь у круглому столі – «Конституційні читання на тему: «Конституційні шляхи – модернізації України».

У заході взяли участь викладачі кафедри правознавства та ЮК «Астрея» Київського університету ім. Бориса Грінченка, зокрема, доценти кафедри – Богашов Олексій Анатолійович, Нашинець-Наумова Анфіса Юріївна, Кравченко Сергій Сергійович, Бойчук Дмитро Володимирович, Гоголь Богдан Михайлович, Чернега Андрій Петрович; викладачі кафедри Обловацька Наталія Олександрівна та студенти-правники другого курсу Інституту суспільства. Організатори заходу – кафедра правознавства.

Особливу зацікавленість у присутніх викликали презентації майбутніх молодих юристів, студентів-консультантів ЮК «Астрея» Полякової Ірини, Лизогуб Катерини та Храпко Світлани, Рибальченко Оксани, які у своїх виступах розкрили актуальні питання конституційної реформи в Україні та шляхи її модернізації. Студенти-правники підняли теоретичні аспекти визначення конституціоналізму у сучасній теорії та практиці, необхідність і доцільність внесення змін до Конституції України, практичні та теоретичні аспекти реалізації конституційних прав та свобод громадян, зокрема на мирні зібрання, особливості правового статусу прокуратури в системі органів державної влади відповідно до адміністративної реформи України.

Організатори та учасники університетських конституційних читань подякували за отриману можливість взяти участь у науково-практичній дискусії, обміні прогресивними думками та ідеями. Круглий стіл завершився урочистим привітанням та фото-сесією учасників.

 

IMG_0099
IMG_0105
IMG_0107
IMG_0108