Відвідання студентами старших курсів та ЮК «Астрея» Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка Тренінгового центру прокурорів України

Дата заходу: 07 вересня 2021 року

Місце заходу: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 81 Б

 

07 вересня 2021 року студенти магістратури, ІІІ, ІІ курсів разом із студентами-консультантами ЮК «Астрея», в рамках діяльності центрів компетентностей, відвідали Тренінговий центр прокурорів України. Зустріч студентів із представниками Центру було організовано викладачами кафедри публічного та приватного права Оксаною Чаплюк, Наталією Коваль, Андрієм Чернегою та проведено за участю працівників центру, консультанта аналітичного відділу підготовки прокурорів – Інни Бевзюк та начальника відділу зовнішніх зв’язків – Анастасії Маркелової.

Студенти дізналися, що Тренінговий центр прокурорів України є державною установою, яка створена з метою  здійснення підвищення кваліфікації прокурорів. Як юридична особа Тренінговий центр здійснює свою діяльність відповідно до ст. 80 Закону України «Про прокуратуру» та наказу Генерального прокурора. Створення центру є частиною реформи органів прокуратури, яка передбачає, зокрема, атестацію прокурорів всіх рівнів та розробку нових механізмів їх роботи. У Тренінговому центрі здійснюються:

підвищення кваліфікації прокурорів і державних службовців органів прокуратури з метою розвитку професійної компетентності; підготовка прокурорів, початкова підготовку кандидатів на посади прокурорів (в рамках проходження стажування – підготовка осіб, що успішно пройшли процедуру добору на посаду прокурора);  підвищення кваліфікації працівників інших державних органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності (на умовах і в порядку, визначених окремо).

За минулий 2020 рік підготовку та підвищення рівня кваліфікації пройшли майже 4 тис. прокурорів з усіх структурних підрозділів системи прокуратури України, в тому числі і спеціалізованих, в яких сьогодні працює понад 7.500 осіб. Навчання прокурорів триває від 3 до 5 діб. Протягом року проводиться близько 100 тренінгів, які складаються з окремих частин.

Тренінговий центр прокурорів України створений та працює за прикладом кращих світових практик із застосуванням прикладної спрямованості навчальних програм, які ґрунтуються на потребах практики. Особлива увага у навчанні приділяється розвитку особистісних компетенцій для формування якісно нової професійної культури прокурорів.

Зокрема,  на початку вересня 2021 року розпочалось навчання для державних службовців категорій «Б» і «В» органів прокуратури за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Діловодство та культура українського ділового мовлення», в рамках якої зроблений акцент на нормативно-правові акти в сфері діловодства; систематизацію та зберігання документів в діловодстві, поняття про номенклатуру справ; становлення сучасної української літературної мови як державної; орфоепічні норми, особливості наголошування слів. Також з метою підвищення рівня представництва прокурором інтересів держави в суді у сфері земельних відносин, учасники тренінгу ознайомилися з джерелами відомостей про наявність підстав для представництва прокурором інтересів держави у сфері земельних відносин; особливостями взаємодії з органами Держгеокадастру, Держекоінспекції та Держаудитслужби щодо виявлення фактів порушень інтересів держави; окремими аспектами захисту у суді порушених інтересів держави на землі історико-культурного, лісогосподарського призначення та водного фонду.

Відвідувачі мали змогу відвідати аудиторії в яких прокурори навчаються та складають тести, конференц-залу де зазвичай проводяться наради, актову залу де проводяться конференції та зустрічі гостей міжнародного рівня, музей прокуратури.

Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...
Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...
Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...
Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...
Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...
Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...
Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...
Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...
Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...
Відвідання студентами старших курсів та ЮК ...