26 травня 2017 року на Співочому полі зібрав під своїм крилом гостей з усіх куточків України фестиваль «Віночок миру і добра», де краса і традиція злились воєдино. Навіть сильна злива не завадила учасникам виступити, а глядачам отримати велике задоволення від краси українських дівчат та їх оригінальних віночків. До того ж, у фестивалю була тепла й сонячна підтримка від Ніни Матвієнко – берегині української пісні.

Великою подією стало встановлення Рекорду України в номінації «Мистецтво». Такого великого віночку Київ ще не бачив. Участь у його плетінні взяли не тільки конкурсантки, а й гості свята. Діти з дитячих будинків сплели близько 150 віночків і надіслали організаторам для встановлення Рекорду. Згодом, навколо нього закружляли і учасниці Першого конкурсу віночків. Їх прикраси були зроблені з штучних квітів, фруктів, гілочок і стрічок. А щоб судді могли краще роздивитися цю красу дівчата зі сцени, під веселу українську пісню, продемонстрували всі таланти, багатство та неповторність традицій нашого народу.

Студентка І курсу нашого Університету Ярослава Куліш, яка навчається за напрямом «видавнича справа та редагування», отримала «Гран-Прі» фестивалю за найбільший та найкреативніший віночок. Музою цього свята та головою журі була Катерина Потлова – відомий дизайнер вишуканих українських прикрас. У зверненні до журі, гостей та учасників заходу Ярослава Куліш зазначила: «Для мене, як однієї з учасниць, було надзвичайно приємно представляти місце, в якому я народилась - рідний Запорізький край, та другу домівку - Київський університет імені Бориса Грінченка. Правду кажуть, що українські дівчата найгарніші, а коли вони одягають віночки, то їх красі немає меж. «Віночок миру і добра» ще раз всіх у цьому переконав.»

Щиро вітаємо Ярославу із здобуттям Гран-Прі та пишаємося тим, як яскраво та надзвичайно колоритно було продемонстровано усю красу нашого Університету!

Матеріали надав Студентський парламент

Автор: Юрганова А.Р. - президент Студентського парламенту 

 

Всеукраїнський фестиваль «Віночок миру і до...
Всеукраїнський фестиваль «Віночок миру і до...
Всеукраїнський фестиваль «Віночок миру і до...
Всеукраїнський фестиваль «Віночок миру і до...