Наставництво як інструмент адаптації нових працівників

 

26 вересня відбувся тренінг для наставників нових працівників Університету Грінченка, організований Навчально-науковим центром розвитку персоналу та лідерства. Захід провела Валерія Міляєва, провідний науковий співробітник ННЦ, доктор психологічних наук, професор.

Учасники обговорювали виклики, які сьогодні ускладнюють роботу наставників, заважають бути достатньо ефективними та шукали шляхи їх передбачення й подолання. Корисною для себе колеги визнали інформацію про професійну адаптацію, хто може допомогти новому викладачу в Університеті Грінченка; про критерії відбору, роль, повноваження й відповідальність наставників відповідно до Положення про адаптацію новопризначених науково-педагогічних співробітників.

Важливий акцент було зроблено на спроможності наставників надавати допомогу іншим у стресовій ситуації. Учасники тренінгу з факультетів журналістики; української філології, культури і мистецтва; здоров’я, фізичного виховання і спорту; права та міжнародних відносин; фахового коледжу «Універсум» дійшли згоди в тому, що проблема адаптації в умовах воєнного стану загострюється і її вирішення потребує особливої уваги.

Загалом мета тренінгу для наставників, щодо ознайомлення з особливостями, задачами та методами роботи наставників; забезпечення умов для оптимальної та швидкої адаптації нових викладачів до освітнього простору Університету Грінченка, за відгуками учасників, була досягнута.

Наставництво як інструмент адаптації нових ...
Наставництво як інструмент адаптації нових ...
Наставництво як інструмент адаптації нових ...
Наставництво як інструмент адаптації нових ...