Навчання новопризначених викладачів щодо використання технологій дистанційного навчання

Навчання новопризначених викладачів щодо використання технологій дистанційного навчання19 - 23 жовтня 2020 року 
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

    

 

 

У період 19 - 23 жовтня 2020 року в Університеті Грінченка відбулись щоденні онлайн заняття з новопризначеними співробітниками щодо використання технологій дистанційного навчання при організації освітнього процесу, інструментарію системи е-навчання Університету та цифрових ресурсів для здійснення онлайн комунікації та співпраці. Модератор навчання - науковий співробітник НДЛ інформатизації освіти Лілія Варченко-Троценко.

Всього на навчання було запрошено понад 100 викладачів. Доєднались до навчання близько 50% новопризначених викладачів із усіх структурних підрозділів Університету.

Впродовж низки онлайн зустрічей учасники ознайомились із особливістю використання цифрових ресурсів для організації освітнього процесу в Університеті. Відповідно програми, навчання передбачало 3 модулі:

  1. Організація комунікації та співпраці з використанням корпоративного акаунта (1 онлайн зустріч).
  2. Система е-навчання -  використання ЕНК в освітньому процесі; здійснення оцінювання; основні аспекти створення ЕНК (3 онлайн зустрічі)
  3. Огляд цифрових ресурсів Університету (1 онлайн зустріч).

Під час першої зустрічі слухачі ознайомились з особливостями використання корпоративної поштової скриньки, основними аспектами організації дистанційних занять з використанням Google Meet, інструментами комунікації та співпраці зі студентами та колегами.

Під час зустрічей, що стосувались питань використання системи е-навчання, слухачі ознайомились з усіма аспектами використання ЕНК в освітньому процесі. Були розглянуті питання: 

  • створення контрольних точок в ЕНК для формування журналу оцінок (створення ресурсів для оцінювання та виставлення оцінки, швидке оцінювання всіх студентів академічної групи); 
  • способи налаштування типів відповідей у ресурсі завдання, призначення термінів виконання завдань, перевірка робіт; 
  • додавання ресурсів в ЕНК (огляд текстового редактора, додавання напису, сторінки, форуму, глосарію, файлу, посилання); 
  • наповнення банку питань, створення тестів, перегляд результатів тестування, оцінювання ессе; 
  • способи призначення в одному ресурсі різних термінів проходження лекцій, виконання завдань, тестів студентами різних академічних груп (перевизначення для групи, перевизначення для користувача); 
  • налаштування перегляду присутності користувачів в ЕНК згідно розкладу, прогресу завершення та перегляду звітів роботи студентів в ЕНК.

Також, були висвітлені питання роботи з електронним індивідуальним планом викладача, електронним портфоліо, інституційним репозиторій Університету та інші.

Усі учасники занять відзначили корисність проведеного навчання, 100% респондентів вказали, що зміст занять виправдав їх очікування. Особливо корисним і актуальним учасники визначили модуль “Робота з системою е-навчання”.

Для зручності організації онлайн навчання та на допомогу учасникам розроблено ЕНК з усіма необхідними матеріалами, розміщені посилання на записи онлайн зустрічей. Усі зареєстровані співробітники матимуть доступ до матеріалів ЕНК до кінця року.

 

 

Навчання новопризначених викладачів щодо ви...
Навчання новопризначених викладачів щодо ви...
Навчання новопризначених викладачів щодо ви...
Навчання новопризначених викладачів щодо ви...
Навчання новопризначених викладачів щодо ви...
Навчання новопризначених викладачів щодо ви...
Навчання новопризначених викладачів щодо ви...
Навчання новопризначених викладачів щодо ви...