Фестиваль науки - 2024: Онлайн-тренінг «Використання цифрових інструментів на основі штучного інтелекту в науковій діяльності»

Фестиваль науки - 2024: Онлайн-тренінг «Використання цифрових інструментів на основі штучного інтелекту в науковій діяльності»21 травня 2024 року
Київський столичний університет імені Бориса Грінченка

 

 

21 травня 2024 року в рамках Фестивалю науки – 2024 відбувся онлайн-тренінг «Використання цифрових інструментів на основі штучного інтелекту в науковій діяльності». Захід модерували Тетяна Терлецька, заступник завідувача НДЛ цифровізації освіти з питань змісту і досліджень, та Ірина Коваленко, завідувачка Цифрового хабу інноваційних рішень Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Під час онлайн-тренінгу учасники ознайомилися зі способами використання штучного інтелекту в науковій діяльності, обговорили етичні аспекти використання штучного інтелекту, отримали практичні знання щодо побудови запитів (промптів) для отримання найкращих результатів при роботі з генеративним штучним інтелектом, протестували інструменти на основі ШІ для науковців. Завдяки швидкій обробці даних, такі інструменти можуть знаходити, аналізувати та узагальнювати інформацію, коригувати, перекладати тексти, оформлювати результати досліджень, що вивільняє час науковців для креативного та інтелектуального аспектів дослідницької діяльності.

Онлайн-тренінг мав важливе значення для розуміння, що штучний інтелект не замінює та не знецінює роботу науковців, а є інструментом, який допомагає автоматизувати рутинні процеси досліджень, візуалізувати результати наукових здобутків.Застосування штучного інтелекту стимулює творчу складову дослідницького процесу, надаючи ідеї, актуальні теми та напрямки роботи. Водночас, наукова спільнота має культивувати етичне використання штучного інтелекту для забезпечення дотримання академічної доброчесності.

Фестиваль науки - 2024
Фестиваль науки - 2024
Фестиваль науки - 2024
Фестиваль науки - 2024